Příměstský tábor 16.7. - 20.7.2018

20.07.2018 17:00

Ve třetím červencovém týdnu jsme pro děti opět připravili příměstský tábor. Program se nesl v duchu našeho celoročního tématu "Nestůj stranou". Na rozdíl od Dětského dne, kdy jsme nestáli stranou směrem ke zdravotním komplikacím, jsme se v tomto týdnu zaměřili na ochranu přírody. Pondělním tématem byla louka a život na ní. Děti si vyrobily hmyzí domeček a zahradní vílu. V úterý k tématu lesa se kromě výroby ptáčka a sovičky z filcu děti vypravily na aktivní pomoc lesu sběrem odpadků – a že jich bylo! Ve středu k tématu rybník velmi příznačně téměř celý den pršelo, a tak se děti soustředily spíše na výrobky žabičky a na hry uvnitř sálu. Den oživilo dopolední cvičení pro správný vývoj páteře s lektorkou Danielou. Čtvrtek se naštěstí vydařil lépe a sluníčko vykouklo a tak se děti mohly povozit na koních pana Rosendorfa ze Spešova. Téma dne byla země a děti si polepily ubrouskovou metodou krásné dřevěné truhličky - moc se jim povedly! Páteční den byl závěrečným a na řadu přišla stopovaná za sladkým pokladem. Děti si na památku vyrobily přívěsek na krk a připravily pro rodiče kotlíkový bramborový guláš. Každý den se zpívalo, ke každému tématu se naučily krásnou písničku a před vystoupením si ještě vyrobily papírové zdobené klobouky. Závěrečné vystoupení na zahrádce U Kaštánka vehnalo mnohým z nás slzy do očí. Na připraveném guláši si všichni moc pochutnali! Děkujeme za krásný týden!

Poděkování patří pedagogickému vedení - Míši Flekové, Janě Pernicové a Jitce Langrové a jejich pomocníkům - Tomášovi, Filipovi a Dominikovi a také Martinovi za hudební doprovod.

Nádherný a výborný ovocný dort a dětem perníčky upekla maminka Elenky paní Maruška Hoffmannová - moc děkujeme za sladkou tečku.