Příměstský tábor 17.7. - 21.7.2023

21.07.2023 09:38

ETIKETA - KOUZLO SVĚTA!

Tímto tématem nás provází celý letošní rok a tím pádem je také tématem našeho tábora. Každý den byl věnován jedné oblasti etikety - slušnému chování (zdravení, děkování apod.), chování ve společnosti (kino, divadlo), cestování dopravními prostředky, sportování a stolování v restauraci. Ke každému tématu děti shlédly zábavné vzdělávací video MISTR-E. Děti se naučily nové písničky Etiketa, Mistr-E, Dobrý den a zopakovaly si i tradiční píseň Prázdniny. Neopomněli jsme ani na tanec - tradiční mazurka na krásnou píseň Tři oříšky pro Popelku se dětem skutečně skvěle povedla!

Každé ráno začínalo veselou rozcvičkou na protažení těla - Hlava, ramena, kolena, palce... Na řadu přišly i výtvarné činnosti - děti si dekorovaly plátěné tašky, vyrobily si podtácky z modelovacího betonu a oblázků, záložky do knih z nasušeného a vylisovaného lučního kvítí, které si hned v pondělí samy nasbíraly. Také se naučily skládat ubrousek pro stolování na jídelní stůl, družstva mezi sebou soutěžila v módní přehlídce i vymýšlení a prezentace vlastní reklamy a užily si ii další společenské hry. Došlo i na sportovní odpoledne na hřišti SK HL - proběhla slalomová dráha, ragbíčko i piškvorky. Výlet byl tentokrát nejprve do Šošůvky na Kozí farmu a potom vycházkou do Ostrova u Macochy do jeskyně Balcarka. Poslední den děti věnovaly vaření a stolování - pustily se do přípravy kotlíkového guláše a do zdobení dortíků Pavlova, které jim vedoucí předem upekly.

Guláš a další upečené dobroty byly samozřejmě při závěrečném vystoupení před rodiči také pohoštěním pro všechny přítomné.

Všichni si táborový týden náležitě užili a velké poděkování samozřejmě patří všem vedoucím i kuchařkám!